dimarts, 7 de novembre del 2017

"LA BIBLIOTECA ÉS DE TOTS I PER TOTS"


PROJECTE DE TREBALL DE LA BIBLIOTECA CAMPS ELISIS.

A més dels alumnes de l'escola, els mestres també poden fer préstec de llibres. Des de fa uns anys, a la biblioteca de la nostra escola, podem trobar llibres pel professorat.

Aquest préstec també es fa pel programa e-pergam, ja que els professorat també està inclòs al programa.

Per aquest curs, volem iniciar un nou projecte sobre la utilització de la biblioteca escolar fora d'horari lectiu. És un projecte molt ambiciós, ja que es tracta d'obrir la biblioteca de l'escola a la tarda (de 16.30 a 17.30) un dia a la setmana per tal que pares, mares i fills/es puguin fer-ne ús. Volem començar poc a poc ja que aquest pas endavant per potenciar la biblioteca escolar és complex.

De moment és un esbós, un pensament, però aviat serà una acció. Per tal de dur a terme aquest projecte, vam desempolsar unes caixes plenes de literatura adulta que no estava exposada a la biblioteca perquè no es feia servir aquest tipus de lectura. Més endavant, es van catalogar tots els llibres d'adults, pas que ens ha costat dos anys.

Ara que ja ho tenim tot fet, ens queda el més difícil, fer-ne difusió, extreure un llistat dels llibres d'adults recomanats pels mestres de l'escola (abans caldrà passar una enquesta per tal que el professorat opini sobre els llibres de literatura adulta), fer una reunió amb les famílies on els seus propis fills/es expliquin el funcionament de la biblioteca, buscar una persona que es pugui encarregar d'obrir la biblioteca escolar un dia a la setmana per la tarda, ensenyar-li tot el funcionament de la biblioteca i sobretot i el més important...que funcioni.

Us mantindrem informats sobre aquest nou repte!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

"IMPULS A LA LECTURA" PROJECTE DE TREBALL DE LA BIBLIOTECA CAMPS ELISIS Al llarg de quatre anys, la nostra escola va formar p...